Gang Lanun Majlis Daerah Sabak Bernam ☠

Salam 14 Oktober kalian. Wihuuuuu~ Happy anniversary to us, happy anniversary to us, happy anniversary to Omar and Hani. Happy anniversary to us. Yeahhhh. Bajet-bajet dah kawin woiiii! Padahal lama lagi nak tempuh. Jauh pemandangan lagi ni nok. Habis praktikal nak kerja terus. Cari duit nak bayo PTPTN pastu sambil kumpul duit kahwin. Hihi.

Actually, bukan nak hupdate pasal Omar, tapi pasal gang lanun forever and ever jahh! Mohh stay kat blogg ni jap. Teman nak ceghita sikit pasal gang lanun ni. Gang lanun ni wujud oleh bebudak praktikal kat Majlis Daerah Sabak Bernam. Padahal baru je kenal, lebih kurang dalam masa 4 bulan cenggitu laaa. Tapi Subhanallah semua mulut kalah murai teman cakap ni haaa. Percaya lahh. Semua masuk ayo, Sorang cakap semua nak cakap. Kau orang dapat bayangkan? Dapat tak? Please laa dapat bayangkan. Penat jari taip pepanjang tapi engkorang tak dapat bayangkan pulak. Hahaha.

Oke ceghita dia kenapa jari ni sangat rajin nak menaip berjela ni pasal ni laa kenangan paling the best wa cakap sama lu sebab nya kenal kejap tapi dah macam adik beradik, kembar siam, serious talk! Kalau ajak makan semua serupa giant. Hahaha. Termasuk laa Hani ni haaa. Sampai berat naik mendadak gila sepanjang praktikal ni. Sekarang dalam proses nak kembali ke normal. Dah macam HULK dah woi! Hilang seri ayu mak ni nak oi!

Praktikal kat sini sebenarnya dalam lingkungan 5 Bulan macam tu, awal bulan 11 macam tu kami habis laa. Sebelum habis tu kami pun plan nak berjimba bersama sebab lepas ni tah bila dapat hangout together again. Memasing dah sambung study balik, Hani pulak lepas praktikal terus habis. Konfem susah dah nak jumpa.

Ceghitanya, hari Sabtu lepas kami plan nak ke Laman Seni, Shah Alam, pergi seksyen 7 belakang Jakel tu kengkononnya nak amek gamba kat lukisan lekat kat dinding yang nampak real tu. Alaaa macam kat Penang tu, kalau kat Penant orang panggil tempat tu street art, Haa, tau kan? Femes kot tempat tu sekarang.

Meh nak kongsi detik detik bersama hari Sabtu lepas, semua mereng mereng. Kami pergi berenam, Hani, adik Hani, Zira, Wani, Eiqa dengan kak Pae. First tu pergi Seksyen 7, Shah Alam.

Nah first gambar kitorang amek masa sampai laman seni.

Okay, ni laa dia gang lanun MDSB, memperkenalkan yang baju merah tu Zira, yang baju pepetak hitam putih tu pulak kak Pae, yang baju terkois tu wani, yang duduk sebelah Hani tu Eiqa, Hani yang paling comel berselendang soft pink tu. Hahaha. Oke dah kenal kan. Mari kite hupload gamba gang lanun yang lain pulak.

Gang Lanun here! Kiut miut kan gang lanun ni. Muahaha.

Sangat jelaskan kegilaan ni? Padahal semua umur lelain. Tapi dah macam 'BUDDYZ TAK KAN TERPISAH' haha.

Ehem! Semua dah berpunya. Hihi.

Walaupun kaca ini memisahkan muka kami. Tapi persahabatan kami tak kan terpisah (FULLSTOP)

Next kitorang berjalan ke Setia City Mall. Jalan punya jalan kitorang pun tak tau nak buat apa so decisde main bowling nok. Hakak tangan bangku ni pun diajaknya main bowling. Serious talk Hani tak gheti nak main. Almaklumlah, dah bagitau tadi, Hani tangan bangku. Sah-sah laaa tak gheti main. Tapi Eiqa yang ngajo main sampaikan bole dapat tempat keduaaaa! Yihuu! Sekarang da konfiden nak main. Kahkahkah! Berlagak kan? 


Haaa. Nah nok. Hakak excited nak masukkan gambo ni. HAHAHA! :D

Part ni paling best! Bermesra-mesraan dengan mereka ;)

Gua sangat fun der! Fun habissss! :)

Kanak-kanak vitagen tahap overload! Ngihngih.

Excitednya mulut hakak sorang ni. Kahkahkahkahkah. :B

Kemesraan kami tiada batasnya. 

Banyaknya gamba kami. Haha. Dah penat nak scroll ke stalker? Hihi.

Suhwitkan kami hadik berhadhik :D

Actually gambar ni dah letih gila. Haha. Bangang abadi namanya.

Haaa oke ni last. Janji ni last. Nak ceghita sikit. Masa jenjalan kat dalam mall lepas main bowling terkejut gila tahap nak pengsan bangun nak lompat lompat sebab nampak Zura dengan Amir. Zura aka roomate terkasih mak nak oi kat politeknik. Rindu gila tahap lompat sampai bintang kat minah senget ni. Tak sangka boleh jumpa kat sini. Sesungguhnya Alhamdulillah aku gembira bersama teman baru dikenali dengan Gang Lanun serta gembira juga berjumpa dengan Azura Azman tersayang.

Girls, You must know is I will remember our friendship till the end, Coz u're so much wonderful for me. Thanks girls. Tak lupa juga kak Hani dengan Kak Mira. Love Chuoll. :*

Alright tak sengaja nak tipu kata gamba atas tadi last, serious tak sengaja. Nak jugak hupdate gamba Kak hani yang baju merah tu and kak Mira baju hijau. Staff MDSB yang paling rapat, paling gila, paling masuk air.


Sayang semuanya, Ikhlas dari lubuk hati Hani yang paling dalam. :')
Gang Lanun 2014 
Hupdate dari pagi, malam baru siap. Banyak norrrrr halangannya. c(=





















No comments: